Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!
Odwiedzono nas: 42262 razy. Dzisiaj 13 wejść.
Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd
Cezariusz Chrapkiewicz
KLIKNIJ W ZDJĘCIE ABY OTWORZYĆ W PEŁNYCH WYMIARACH

Cezariusz Chrapkiewicz(Pośrodku) - Film: Kryminalni

Aktor. Występował w teatrach: Polskim w Bielsko-Białej (1961-63, 1976-78 i 1995 - 2005), im. Juliusza Osterwy w Lublinie (1963-65), Rozmaitości w Krakowie (1965-66), im. Adama Mickiewicza w Częstochowie (1966#67), im. Stefana Żeromskiego w Kielcach-Radomiu (1967-69, 1971-72, 1973-76), Dramatycznym w Szczecinie (1969-70), im. Wojciecha Bogusławskiego w Kaliszu (1970-71), Ziemi Krakowskiej im. Ludwika Solskiego w Tarnowie (1972-73), Śląskim im. Wojciecha Wyspiańskiego w Katowicach (1978-79), im. Stefana Jaracza w Olsztynie (1979-80) i Polskim w Bielsko-Cieszynie (1980-90).

Ważniejsze daty:
1934. 05. 30 - Data urodzenia (Andrychów)
1961 - Wykształcenie - rok ukończenia studiów (PWST w Krakowie)
1961. 11. 03 - Debiut teatralny
1963 - Nagroda (Śląska Wiosna Teatralna - wyróżnienie za rolę Sekretarza w przedstawieniu "Ptak" Jerzego Szaniawskiego w Teatrze Polskim w Bielsku-Białej)
1964 - Nagroda (Nagroda Zarządu Głównego SPATiF dla młodego aktora za rolę Malkolma w "Makbecie" Williama Shakespeare#a na IV Kaliskich Spotkaniach Teatralnych)
1975 - Nagroda (tytuł "Najpopolarniejszego aktora Teatru im. Stefana Żeromskiego w Kielach-Radomiu")
1985 - Nagroda (katowicka "Złota Maska")
2004 - Nagroda (nagroda prezydenta miasta Bielsko-Biała z okazji Międzynarodowgo Dnia Teatru)
2006 - Odznaczenie (Złoty Krzyż Zasługi)
2006 - Odznaczenie (odznaka "Za zasługi dla woj. bielskiego")
2006. 10. 09 - Data śmierci (Bielsko-Biała)

Filmografia:
2006 - KRYMINALNI. MISJA ŚLĄSKA Obsada aktorska (proboszcz),
2006 - TRYPTYK ŚLĄSKI. STREFA MROKU (43) w KRYMINALNI Obsada aktorska (proboszcz),
2005 - BARBÓRKA w ŚWIĘTA POLSKIE Obsada aktorska (stary fotograf),
2003 - STREFA ZMIERZCHU Obsada aktorska (Tadeusz),
2001 - ŁOWCA WAMPIRÓW (76) w ŚWIĘTA WOJNA (
1999 -
2008; serial tv) Obsada aktorska (Anglik),
1986 - POJEDNANIE (3), ŚLUB PRZED PAŁACEM (5) w BIAŁA WIZYTÓWKA Obsada aktorska,
1983 - NA STRAŻY SWEJ STAĆ BĘDĘ Obsada aktorska,
1981 - KARABINY Obsada aktorska (Józek),
1980 - CIOSY Obsada aktorska,
1978 - ZŁOTE GODY (5) w ŚLAD NA ZIEMI Obsada aktorska (lekarz),

Zródło :
http://www.filmpolski.pl/

4 Średnia: 2.5/10 (21 głosów )

Błąd !!! Obrazek nie został wczytany
Copyright (C) 2010 - 2012 by Dziedzictwo-kulturowe.cba.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.