Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!
Odwiedzono nas: 37635 razy. Dzisiaj 23 wejść.
Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd Bląd
Łukasz Golec
KLIKNIJ W ZDJĘCIE ABY OTWORZYĆ W PEŁNYCH WYMIARACH

Łukasz Golec (po lewej) z bratem Pawłem

Łukasz Golec (ur. 19 lutego 1975 w Żywcu) - polski muzyk popowy i jazzowy. Członek Akademii Fonograficznej ZPAV.

Pochodzi z Milówki. Od trzeciej klasy szkoły podstawowej uczęszczał do szkoły muzycznej do klasy trąbki. W 1997 roku, na początku studiów na Wydziale Jazzu i Muzyki Rozrywkowej Akademii Muzycznej w Katowicach współtworzył, wraz z bratem bliźniakiem Pawłem grupę jazzową Alchemik Acoustic Jazz Sextet. W 1998 rozpoczęła działalność stworzona przez braci Golców grupa Golec uOrkiestra. Grupa nagrała 9 płyt oraz 13 singli.

Żonaty z Edytą Golec. Ma troje dzieci.

Dyskografia

  • Golec uOrkiestra 1 (1999)
  • Golec uOrkiestra 2 (2000)
  • Święta z Golec uOrkiestrą (2000)
  • Pieniądze to nie wszystko (2001)
  • Golec uOrkiestra 3 (2002)
  • W niebo głosy (2003)
  • Golec uOrkiestra 4 (2004)
  • Nieziemskie granie dla Ciebie Panie (2005)
  • Golec uOrkiestra 5 (2009)
Single
  • "Crazy is my life (2:57)"
  • "Kocham ciebie dziewczyno (5:28)"
  • "Lornetka (4:52)"
  • "Ściernisco (3:32)"
  • "Słodycze (3:54)"
  • "Ty i tylko Ty (4:12)"
  • "Pędzą konie (3:32)"
  • "Kto się ceni (4:49)"
  • "Gdzie się podziały nasze podatki (4:00)"
  • "Zwierzenia pewnego cienia (3:44)"
  • "Nie ma nic (3:36)"
  • "Konkretna piosenka (3:25)"
  • "Bo lato rozpala (3:28)"

Zródło :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Łukasz_Golec

147 Średnia: 5.3/10 (11 głosów )

Błąd !!! Obrazek nie został wczytany
Copyright (C) 2010 - 2012 by Dziedzictwo-kulturowe.cba.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.